Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzechu warte

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
wiórki czekoladowe 5 dag
cukier 2 łyżki
beziki 10 szt
poziomki 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Grzechu warte

Schłodzoną śmietanę ubić na puszystą masę, dodać cukier i dalej ubijać. Gdy nabierze ładnej, gładkiej konsystencji dodać wiórki czekoladowe i wymieszać delikatnie. Włożyć do lodówki. W tym czasie przygotować owoce - dowolne mogą być poziomki, truskawki, maliny, jeżyny, jagody lub jakiekolwiek inne i nie musimy ograniczać się tylko do jednego wyboru.
Do pucharków wrzucić 2 łyżki pokruszonych bezików, dać 3 łyżki kremu, owoce i znów pokruszone beziki, owoce i krem, na wierzch dać owoce. Podawać od razu, ponieważ krem powinien być dobrze schłodzony.
Jeść... nie myśleć o kaloriach!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 18.02.2012 11:18
swietne
caralajna 26.01.2012 10:53
ciekawe :)
Kas2 06.01.2012 10:21
zdecydowanie warte!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak