Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod pierzynką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 4 sztuki
marchewka ugotowana 2 sztuki
cebula biała 1
żółty ser
pietruszka zielona
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
majonez tradycyjny
matijasy 3-4 płaty
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod pierzynką

Ziemniaki ugotowane trzemy na grubej tarce i kładziemy na spód miski,odrobinę solimy. Na ziemniaki układamy wymoczone wcześniej śledzie,dajemy dużo pieprzu z młynka.
Następna warstwa to posiekana cebula,marchew starta na tarce i jajka drobno pokrojone.Zostawiamy sobie jedno żółtko. Wszystko przykrywamy majonezem i posypujemy posiekaną pietruszką oraz ztartym żółtym serem i żółtkiem.
Polecam :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 31.12.2016 16:13
muszą być smaczne
kamyk 21.06.2012 21:36
wyglądają rewelacyjnie i tak też pewnie smakują
smile 20.06.2012 20:08
mniam
edi 11.02.2012 21:03
ale ładne:)
szpindorio 22.01.2012 22:55
wygląda apetycznie
Marta1986 07.01.2012 12:59
pycha
mikrusiak 05.01.2012 19:32
fajne... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak