Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
musztarda 2-3 łyżki
miód 1 łyżka
olej 1-2 łyżki
czosnek 3 ząbki
keczup 1 łyżka
Goździki całe Prymat 10 sztuk
woda do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka na ostro

Zaczynamy od przygotowania marynaty. Łączymy musztardę, olej, miód, keczup oraz sól, a następnie przepuszczamy czosnek przez praskę i dodajemy do marynaty. Goździkami nakłuwamy karkówkę i polewamy marynatą, równo z każdej strony i wstawiamy do lodówki. Następnego dnia wstawiamy mięso do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i pieczemy do miękkości w ok 200-210 stopni minimum godzinę. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 12.06.2012 22:02
pycha
Dorota37 12.05.2012 22:21
goździki może być dobre
Dorota37 12.05.2012 22:21
goździki może być dobre
Tika4444 27.04.2012 16:02
świetny pomysł
berys18 13.03.2012 16:07
super marynata
Wacław 12.02.2012 12:04
pyszne mięsko !
olkaaa 01.02.2012 14:18
bardzo fajny przepis
Ada-Gaba 26.01.2012 07:07
mniam mniam
kate.500 15.01.2012 09:50
pysznosci
zdzislawa2 07.01.2012 12:14
pyszna karkóweczka
Ewelina38 06.01.2012 12:37
oj, zjadło by się takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak