Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
włoszczyzna 200 g
mąka 3 łyżki
sól, cukier do smaku
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy

Przygotować wywar z włoszczyzny wcześniej lub ugotować w całości razem ze startą na tarce kalarepą i później wyjąć włoszczyznę.Zupę zaprawić mąką,zagotować i odstawić.Wlać przegotowane mleko,doprawić i podawać - z kluskami lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.03.2012 08:34
bardzo dawno temu robiłam
Goya 30.08.2011 13:05
ciekawe
Edyta31 11.07.2011 01:26
ciekawy przepis
Małgorzata106 28.05.2011 08:57
super
mehia 16.11.2010 08:58
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak