Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos dalmatyński

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 4 szt
pasta serdelowa 1 łyżeczka
musztarda 100 g
cebula 1 szt
pietruszka zielona 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos dalmatyński

Pastę serdelową rozetrzeć z musztardą i dolewając oliwę utrzeć majonez. Dodać drobno posiekane ogórki, nać, cebulę i sok z cytryny. Doprawić do smaku. Bardzo dobre z gotowanymi rybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.02.2012 00:22
Co za fajna nazwa sosu ?
artur7 05.01.2012 20:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak