Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa szparagowa na mleku

4.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szklanki
szparagi 700 g
masło 1,5 łyżki
mąka 3 łyżki
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa szparagowa na mleku

Szparagi umyć,oczyścić z włókien,odciąć kilka główek,ugotować wszystko z małej ilości osolonej wody,wyciągnąć główki na bok,a resztę zmiksować. przygotować osobno zasmażkę z mąki i masła,rozprowadzić ją gorącym gotowanym mlekiem.Posolić,dodać cukier do smaku i zagotować.Włożyc główki szparagów,podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.10.2012 10:31
ciekawa..
gosia47-47 30.01.2012 09:44
uwielbiam wymy?lne zupy :D
cukiereczek 23.08.2011 08:16
smaczne
Justa32 20.08.2011 08:38
smaczne
Smakuj 23.07.2011 14:04
na pewno dobre
Joanna108
Joanna108 06.07.2011 19:43
wygląd przepysznie
Edyta38 17.12.2010 09:20
swietny przepis
aeksandra 23.11.2010 10:53
prosta i zapewne smakowita
mehia 10.09.2010 18:40
sadząc po zdjęciu- bardzo apetyczna jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak