Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz wigilijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki ćwikłowe 1 kg
cebula 1 szt
sok z cytryny 4 lyzki
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku
zielona pietruszka do smalu
majeranek do smaku
masło 1 lyzka
grzyby suszone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz wigilijny

grzybki moczymy przez cala noc,
ugotowac je w wodzie w ktorej sie moczyly
buraczki zetrzec na tarce,
zalec zimna woda wraz z cebula pokrajana w cwiartki
przykryc i odstawic na godzine, dwie
buraki przecedzic a do wywaru dodac wywar z grzybow
doprawic sola i pieprzem oraz cukrem i sokiem z cytryny
zagotowac
po zagotowaniu dodac lyzke masla i przyprawic majerankiem i pietruszka


tak robila barszczyk moja babcia i mama

grzybki mozna wykorzystac do kapusty z grzybami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 11.01.2012 16:21
zdjecie niei jest moje takze prosze sie nim nie sugerowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak