Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z morelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
suszone morele kilka sztuk
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
oliwa 2-3 łyżki
mąka tortowa 1-2 łyzki
woda ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z morelą

Schab myjemy, po czym nacieramy oliwą, solą, pieprzem, ziołami. Odstawiamy w chłodne miejsce na kilka godzin. Po ty m czasie robimy długim i ostrym nożem kieszeń -nacinamy środek by móc tam włożyć obtoczone w mące morele. Nacięcia zamykamy wykałaczkami. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego z niewielką ilością wody, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 1,5 godz, w razie potrzeby podlewamy wodą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 25.08.2012 19:10
pięknie podane
jasiek 06.07.2012 13:10
eleganckie danie
Wacław 23.02.2012 21:11
ciekawy przepis
DanutaS 05.01.2012 19:40
taki schab to rarytas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak