Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 7 plastrów
polędwica wieprzowa 7 plastrów
sól
pieprz
olej do smażenia
wino białe wytrawne 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z boczkiem

Polędwicę lekko rozbić. Natrzeć solą, pieprzem, skropić winem, obtoczyć plastrem boczku. Spiąć wykałaczką. Smażyć z obu stron na gorącym tłuszczu. Podawać prosto z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak