Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalafior pod mięsnym beszamelem

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
sól, cukier do smaku
sos: mąka 1,5 łyżki
masło 1,5 łyżki
mleko 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
soł, pieprz, sok z cytryny DO SMAKU
szynka lub kiełbasa zmielona 150 g
żółty ser starty do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: kalafior pod mięsnym beszamelem

Kalafior ugogotować wwodzie z cukrem i solą.Przygotować sos baszamelowy - zasmażkę z mąki i masła rozprowadzić chłodnym mlekiem,zagotować mieszając.Dodac smietanę i przyprawić.Dodać szynkęlub kiełbasę,wymieszać.Kalafior osączyć,podzielićna kawałki i włożyc do formy zaroodpornej,polać sosem,posypać serem i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.01.2013 13:49
świetne
gosia47-47 01.06.2011 13:29
super
mehia 07.11.2010 00:13
pyszne :)
monisia1977 23.10.2010 07:16
fajne
anja3107 22.09.2010 14:14
super
buksiak12 15.09.2010 15:36
mniam mniam
Jolanta41 01.07.2010 20:01
OOOO ! Rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak