Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 3/4 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
schab bez kości 2000 g
suszone morele 150 g
jajko 1
cebula 1
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
natka pietruszki 1 łyżka
wino białe wytrawne 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z morelami

Cebulę posiekać i zeszklić na łyżce oleju. Morele posiekać, wymieszać z cebulką, bułką tartą, jajkiem, natką, przyprawami. Schab naciąć wzdłuż, rozłożyć na płasko. Rozsmarować nadzienie, zwinąć, obwiązać nicią. Oprószyć przyprawami, ułożyć w natłuszczonej brytfannie. Piec w temp. 180 stopni C przez około 90 minut, skrapiając bulionem. Do rondelka zlać powstały podczas pieczenia sos. Mieszając, wsypać mąkę, gotować, na małym ogniu 3 minuty. Wlać wino, podgrzać, Sos przelać do sosjerki. Pokrojone mięso ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak