Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek nadziewany cielęciną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 10 dag
cielęcina 8 dag
kurki 10 dag
kwaśna śmietana 20 ml
masło 2 dag
rosół 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek nadziewany cielęciną

Wydrążonego kabaczka piec w temp. 160 stopni C przez ok. 10 minut. Pokrojoną w kostkę cielęcinę oraz rozdrobnione kurki podsmażyć na maśle. Podlać rosołem, doprawić. Uzupełnić śmietanę, dusić pod przykryciem 5 minut. Upieczonego kabaczka nafaszerować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak