Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółta papryka 1
olej rzepakowy 5 łyżek
sól
pieprz
schab bez kości 120 (środkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z papryką

Mięso natrzeć przyprawami. Naciąć wzdłuż w dwóch miejscach i nadziać pokrojoną papryką. Obsmażyć na oleju. Mięso zawinąć w natłuszczoną formę aluminiową, włożyć do brytfanny, podlać wodą. Piec ok. 40 minut w temp. 220 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak