Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paski rybne smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 3/4 szkl.
olej 3 szkl.
sos sojowy 2 łyżki
cukier 2 łyżki
ocet 4 łyżeczki
wódka 2 łyżki
mąka zmieniaczana 1 łyżeczka
woda 2 łyżki
smalec 4 łyżki
cebula 1 szt
imbir 1 łyżeczka
filet z dorsza 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: paski rybne smażone

Dorsza opłukać, osuszyć, pokroić w paski 3x1,5cm i obtoczyć w mące. Ułożyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem i smażyć ok.3 min.(nie smażyć zbyt wiele ryby na raz). Wyjąć, osuszyć i trzymać w cieple. W misce wymieszać sos sojowy, wódkę, cukier, ocet i łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Na 2 patelni rozgrzać smalec, dodać posiekane imbir i cebulę, smażyć 45 sek, wlać mieszaninę sosu sojowego i mieszając czekać aż zgęstnieje. Dodać rybę i delikatnie pomieszać. Po 20 sek. wyłożyć na gorący półmisek i podawać ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 24.05.2012 23:14
mniam mniam
krokodyl 27.02.2012 18:43
dzięki za komentarze.
gusia1000 23.02.2012 22:53
Lubie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak