Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak ze szparagami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 300 g
makaron 200 g
szparagi konserwowe 4
masło 1 łyżka
sól
pieprz
cukier
mąka ziemniaczana 1/2 łyżki
bulion 30 mięsny
wino czerwone 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak ze szparagami

Mięso przyprawić pieprzem i solą, podsmażyć. Piec w temp. 17 stopni przez 15 minut. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru i masła. Na talerzu ułożyć makaron, na nim szparagi i mięso, polać sosem. Grzyby opłukać, moczyć przez kilka minut. Wymieszać z bulionem i winem. Ugotować, odparować, aby pozostało połowę sosu, zagęścić mąką. Polać sosem kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 05.01.2012 19:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak