Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cieście z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
pieczarki 500 g
sól, pieprz do smaku
oliwa do smażenia
mąka 100 g
jajko 2 szt
woda
mąka do obtaczania
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cieście z pieczarkami

Rybę myjemy, kroimy na kawałki, solimy i pieprzymy.
Przygotowujemy ciasto z mąki i jajek, dodajemy wodę sól i pieprz i mieszamy.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęściejszą niż na naleśniki.
Obtaczamy rybę w mące, następnie zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim tłuszczu.
W drugim naczyniu dusimy pieczarki na maśle, solimy i pieprzymy do smaku.
Na talerz wykładamy usmażoną rybę i kładziemy pieczarki.
Podajemy na gorąco. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 06.07.2011 15:25
Robię podobną, polecam!!
Kopiko1983 01.03.2011 14:31
Pyszności!
SmacznaPyza 26.02.2011 10:45
lubię rybkę z grzybami, bardzo mi pasuje takie połączenie
ZEWA 11.02.2011 20:23
ja też
Adamorek 11.02.2011 16:04
lubię to!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak