Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina zmarchewką na czerwono

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 30 dkg
smalec 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
sos sojowy 3 łyżki
cebula 1 szt
por posiekany 1 łyżka
sól do smaku
imbir 3 plast.
mąka ziemniaczna 1 łyżka
pieprz do smaku
wódka 3 łyżki
karkówka 50 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina zmarchewką na czerwono

Mięso pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym na dużym ogniu smalcu przez 5 minut, mieszając. Dodać marchewkę pokrojona w kostkę, rosół z kostki, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Sos sojowy wymieszać z wódką, roztartym czosnkiem, posiekaną cebulą, imbirem, porem i wlać do garnka z mięsem, po zagotowaniu, gotować jeszcze 10 min. utrzymując mały ogień. Mąkę połączoną z wodą wlać do mięsa mieszając. doprawić.
Podawać w gorącym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2012 12:11
Super jedzenie.
[email protected] 05.01.2012 15:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak