Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z rusztu po mongolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 2 kg
cebula 30 dkg
jaja 8 szt
czosnek marynowany do smaku
musztarda do smaku
sos śliwkowy do smaku
czosnek z cukrem do smaku
por 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z rusztu po mongolsku

Mięso osuszyć, wieszając w przestronnym miejscu na 5 godzin, zawinąć w folię al. i włożyć na noc do lodówki. Polędwicę wyżyłować, pokroić na bardzo cienkie plasterki. Cebulę i pory pokroić na talarki i podzielić na obrączki. Nagrzać grill (ok. 20 min.), ruszt położyć na górny poziom, rozgrzać i posmarować olejem. Zaczynamy opiekać lecz węgiel powinien się tylko lekko żarzyć. Przed każdym z gości ustawiamy talerz z mięsem i jarzynami oraz dwie miseczki: jedną pustą, drugą z roztrzepanym jajkiem. Sosy stawiamy na stole by każdy mógł, wedle własnych upodobań, wymieszać sobie je w pustej miseczce. Gość układa trochę cebuli i porów na ruszcie, opieka ok.1 min., następnie płaty mięsa macza w sosie i kładzie na jarzyny, opieka ok 2 min., raz przewracając. Po opieczeniu natychmiast zanurza w roztrzepanym jajku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 29.03.2012 20:00
bardzo dobry przepis polecany przez kolegów, którzy byli rowerami w m.in. Mongolii
Marzena34 25.03.2012 14:27
oj Ilonka kuchnia świata u Ciebie
gusia1000 22.02.2012 12:10
Łał, po mongolsku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak