Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

benedyktynka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg.
arcydzięgiel 10 g.
Szafran nitki Prymat 10 g.
goryczka żółta mały kawałek
jagody 10 g.
wódka 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: benedyktynka

Szafran namoczyć na noc w alkoholu. Do słoja dać resztę składników i wlać przecedzony alkohol z szafranem. Potrząsać słojem,żeby cukier się rozpuścił. Po 6 miesiącach przefiltrować wódeczkę i rozlać do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.03.2014 09:42
pomysłowi benedyktyni!!!
Michał2 14.11.2013 10:46
jakie połączenia smaków, musi być dobra:)
mamusia1 05.11.2013 08:42
dla zdrowotniości!
Beata73 03.09.2012 13:29
dzięki Wam zakonnicy za tak pyszny trunek!
Beata73 03.09.2012 13:29
dzięki Wam zakonnicy za tak pyszny trunek!
usmiech 18.06.2012 10:43
dobra
Beata73 26.02.2012 15:24
zdrowiutka!
Beata73 26.02.2012 15:24
zdrowiutka!
Wojt@s
Wojt@s 14.02.2012 12:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak