Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe pucharki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 1
kakao 1 łyżeczka
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
mleko 0,5 szklanki
jaja 4 sztuki
cukier 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe pucharki

Jest to mój sposób na czekolady pozostałe po Świętach.Czekoladę rozdrabniamy i gotujemy w garnku z mlekiem,kakao,kawaą i żółtkami jajek. Żelatynę rozpuszczamy w pół szklanki wody. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy żelatynę i odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy białka z dodatkiem soli,na koniec dodajemy cukier. Po ostudzeniu wlewamy czekoladę do piany z białek i wszystko delikatnie mieszamy. Przelewamy do pucharków i odstawiamy do lodówki. Pyszności!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 24.04.2012 14:44
Coś jak legumina :)
AnaSt 21.02.2012 22:09
Jaka jest konsystencja kiedy deser już jest gotowy? ;>
Monika111 05.01.2012 14:48
Najlepiej robić z gorzekiej czekolady,ale ja daję taką jaką akturat mam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak