Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krambambula

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cynamon 20 g.
kardamon 40 g.
Goździki całe Prymat 10 g.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szt.
miód 1/2 kg.
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 10 g.
wódka 2 i 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: krambambula

Lekko potłuczone przyprawy wrzucić do słoja, zalać wódką i zamknąć szczelnie słój. Po 10 dniach przefiltrować. W mikrofali podgrzać miód i jak się rozpuści i schłodzi dodać do wódki.Wymieszać i rozlać do butelek. Wódka jest dobra jak postoi ok.3 miesięcy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 04.09.2012 18:25
fajna nazwa!
Beata73 04.09.2012 18:25
fajna nazwa!
usmiech 11.05.2012 09:25
ciekawe
paula99926 19.03.2012 17:52
nazwa pierwsza klasa :D
paula99926 19.03.2012 17:52
nazwa pierwsza klasa :D
Beata73 27.02.2012 13:53
ciekawa wódeczka
Beata73 27.02.2012 13:53
ciekawa wódeczka
Wojt@s
Wojt@s 14.02.2012 12:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak