Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajek 7 sztuk
dużych pieczarek 10 sztuk
kukurydzy konserwowej 1/2 puszki
wędliny 10-20 dag
żółtej i czerwonej papryki kilka plastrów
masła 2 łyżki
sól pieprz cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pieczarkami

Pieczarki myjemy i kroimy w średniej wielkości plasterki. Lekko odparowujemy na patelni. Dodajemy masło i pokrojoną wędlinę. Wszystko przesmażamy. Dodajemy uprzednio umytą i oczyszczoną paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i osączoną kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia. Domownikom smakuje z ketchupem i kromką opieczonego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 12.02.2011 11:49
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak