Jajecznica z pieczarkami

Jajecznica z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    7 sztuk
  • dużych pieczarek

    10 sztuk
  • kukurydzy konserwowej

    1/2 puszki
  • wędliny

    10-20 dag
  • żółtej i czerwonej papryki

    kilka plastrów
  • masła

    2 łyżki
  • sól

    pieprz cebula
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy i kroimy w średniej wielkości plasterki. Lekko odparowujemy na patelni. Dodajemy masło i pokrojoną wędlinę. Wszystko przesmażamy. Dodajemy uprzednio umytą i oczyszczoną paprykę pokrojoną w grubą kostkę. Następnie dodajemy pokrojoną cebulę i osączoną kukurydzę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wbijamy jajka i smażymy do ich ścięcia. Domownikom smakuje z ketchupem i kromką opieczonego chleba.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

FAFIK

12.02.2011 11:49
Pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat