Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśniówka z rumem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1 kg
cukier 1/2 kg.
rum 1 litr
wanilia 1 szt.
Goździki całe Prymat 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: czereśniówka z rumem

Czereśnie wydrylować i włożyć do słoja. Dodać cukier, przyprawy i zalać rumem. Po 4 miesiącach przecedzić, przefiltrować i rozlać do butelek. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.10.2015 09:49
lubię taką
mamusia1 25.08.2013 14:54
pyszna nalewka
mamusia1 28.07.2013 19:36
wspaniała wódeczka
Beata73 04.09.2012 18:26
bardzo aromatyczna
Beata73 04.09.2012 18:26
bardzo aromatyczna
Cukiereczek13 04.08.2012 14:02
musi być pyszna :)
Andzia1977
Andzia1977 22.04.2012 21:10
na pewno pyszotka
Andzia1977
Andzia1977 22.04.2012 21:10
na pewno pyszotka
luki1984 19.03.2012 17:54
fajna naleweczka
Beata73 27.02.2012 13:54
pyszna
Beata73 27.02.2012 13:54
pyszna
Wojt@s
Wojt@s 14.02.2012 12:21
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak