Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pikantno-kwaśna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1.5 łyzki
woda 5 łyżek
sos sojowy 3 łyżki
ocet 5 łyżek
pieprz 1/2 łyżeczki
jajko 1 szt
pieczarki 4 szt
Pierś z kurczaka pojedyncza 1/2 szt
smalec 1,5 łyzeczki
cebula 1 szt
wywar mięsny 4 szkl.
sól do smaku
olej sezamowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pikantno-kwaśna

W miseczce wymieszać mąkę z wodą, sosem sojowym, octem, pieprzem i odstawić. Grzyby i mięso kurczaka pokroić w zapałki. Na patelni rozgrzać smalec, wrzucić posiekaną cebulę, smażyć do zarumienienia, dolać wywar, pieczarki i mięso. Zagotować, zmniejszyć gaz i lekko gotować ok. 15 minut. Mieszając dolać mąkę ziemniaczaną z sosem i resztą. Mocno mieszać i powoli dolać roztrzepane jajko. Przyprawić olejem sezamowym, posolić i odstawić. Jeszcze raz zupę wymieszać by jajko połączyło się z płynem i podawać w gorących naczyniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.02.2012 12:06
Zupa pod mój smak.
Sylwia56
Sylwia56 23.01.2012 21:25
fajna
ronald88 05.01.2012 14:58
jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak