Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe oponki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gramów
jajko 1 sztuka
margaryna 1/4 kostki
cukier waniliowy 1 torebeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olej do smażenia
cukier puder
twaróg 250 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: serowe oponki

Mąkę przesiać i wysypać na stolnicę. Twaróg ugnieść widelcem i dołożyć do mąki, wbić jajko, dodać miękką margarynę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Ciasto zagnieść i rozwałkować na cienkie placki. Z ciasta wycinamy kółeczka szklanką literatką, a następnie środek kółeczka wycinamy kieliszkiem do wódki. Przygotowane placuszki smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanym oleju. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak