Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabatta z serkiem i papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
panga
ciabatta 1 szt
ricotta 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatta z serkiem i papryką

Bułkę ciabatta przekroić w szerz na pół lub na trzy części. Każdą część przekroić na pół wzdłuż, jednak nie rozcinać do końca by kanapka dobrze się trzymała (co jest dużym ułatwieniem jeśli kanapkę zabieramy na lunch do szkoły czy pracy). Wewnątrz ciabattę posmarować odrobiną dobrej oliwy z oliwek i dosyć grubo serkiem śmietankowym. Jeśli lubimy można oprószyć szczyptą soli. Papryk umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w paseczki. Paseczki papryki ułożyć na serku. Kanapkę zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak