Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12% 200 ml
cebula 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
so z połowy cytryny
matijasy 5 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w śmietanie

Płaty śledziowe opłukać i pokroić w małe plasterki. Cebulę drobno posiekać, dodać do niej starte na tarce o grubych oczkach jabłko. Wszystko zalewamy śmietaną i dodajemy sos do śledzi. Po dokładnym wymieszaniu, przekładamy do słoika, zakręcamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak