Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

białe śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka
majonez 1 szklanka
ogórek kiszony 2 sztuki
sok z połowy cytryny
sól
pieprz
śledzie 5 (w zalewie solnej)
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: białe śledzie

Śledzie należy namoczyć w wodzie na noc. Następnie osuszamy je i kroimy w paseczki. Kolejno przygotowujemy do nich sos. Jajka kroimy w średnią kostkę, tak samo ogórki i dodajemy do tego groszek. Wszystko należy wymieszać z majonezem, doprawić do smaku pieprzem i solą, a następnie połączyć ze śledziami. Gotowe śledzie przełożyć do słoika, zamknąć i wstawić do lodówki na przynajmniej dwa dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 05.01.2012 15:46
suuper smmacznne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak