Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 mała sztuka
cukier puder 1/3 filiżanki
mleko 1/4 filiżanki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 i 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 i 1/2 łyżeczki
majonez 5 łyżek
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę kroimy na bardzo drobne kawałeczki, cebulkę również i wrzucamy do miski. Na sos potrzebujemy dokładnie wymieszać ze sobą cukier puder, mleko, ocet, sok z cytryny, pieprz, sól i majonez. Najlepiej wymieszać jest go rózgą, albo mikserem, ponieważ mieszając łyżką majonez i tak zostaje w małych grudkach. Sosem polewamy kapustę i cebulkę, mieszamy dokładnie i wstawiamy do lodówki na przynajmniej 4 godziny, by kapusta zmiękła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak