Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie z wątróbką, ryżem i cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 500 gram
masło 4 łyżka
mąka 2 łyżki
ryż 1 torebka
cebula 0,5 szt
pietruszka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: danie z wątróbką, ryżem i cebulką

wątróbkę podziel na mniejsze kawałki. Obtocz je w mące i posól. Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w cienkie paski, podsmaż na rozpuszczonym maśle (2 łyżki). Na drugiej patelni rozpuść resztę masła i usmaż wątróbkę. Na koniec połącz cebulę z wątróbką, wymieszaj, podsmaż chwilkę. Podawaj z pietruszką i ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.04.2013 00:46
pyszny obiadek
Adamorek 25.05.2012 22:31
wolę takie z ziemniakami:)
Ela15 26.03.2012 13:44
super danie
Anio?eczek 10.02.2012 22:12
Ale mam smaczka na tą wątróbkę :)
smile 28.01.2012 20:02
wykwinte i proste=)
smile 28.01.2012 20:02
wykwinte i proste=)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak