Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski zielone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 szt
mąka 40 dkg
jaja 4 szt
masło 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski zielone

Rozmrozić szpinak w temp. pokojowej, odlać jak najwięcej wody. Jajka rozmieszać z solą i 4 łyżkami zimnej wody i mieszamy z mąką. Dodajemy szpinak i dokładnie mieszamy do gładkości ciasta. Do gotującej się, osolonej wody wilgotną łyżeczką wkładamy cienkie kluseczki. Gotować 4 minuty od wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem i przelewamy zimną wodą. Kluski podgrzewamy na patelni na rozgrzanym maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 13.07.2012 23:42
jeszcze takich nie jadłam
gusia1000 21.02.2012 14:33
Fajnie w nich tak zmienić kolor.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak