Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
por 0,5 sztuki
śmietana 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
kucharek uniwersalny do smaku
masło 1 łyzka
koperek do dekoracji
ogórki 1 mały słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Gotujemy bulion , do którego dodajemy, marchewkę obraną i pokrojoną w cząstki, umytego pora w całości gdyż później go wyjmuje.Oraz obrane , umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ok 30 minut. Na maśle podsmażamy odsączone z kwasu ogórki, i smażymy 5 minut. Dodajemy do zupy i gotujemy do miękości. Dodajemy smietanę, doprawiamy do smaku , wyjmujemy pora. Posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 05.01.2012 14:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak