Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt do tortu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
mąka tortowa 2,5 szkl
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 2 opak.
proszek do pieczenia 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt do tortu

Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i łączymy z masą z jaj.Nastepnie wlewamy do tortownicy o średnich wymiarach wcześniej wysmarowanej tłuszczem i opsypanej mąka.Pieczemy ok 25 min w temperaturze 170 stopni C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.01.2012 19:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak