Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska pół szt
sól
pieprz
majonez 1 łyzka
jogurt 1 łyzka
rukola 1-2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z rukolą

Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści i siekamy dość drobno. Oprószamy solą i pieprzem i odstawiamy na 5min by pod wpływem soli zmiękła i puściła soki. Rukole myjemy, odwirowujemy i rwiemy na kawałki dodają do kapusty. Wszystkie mieszamy z sosem z majonezu i jogurtu naturalnego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 05.01.2012 12:43
jest specyficzna,lekko ostra w smaku
eewelina 05.01.2012 12:25
ciekawi mnie smak rukoli...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak