Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

Włoska zupa pomidorowa z ciabattą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    4 łyżki
  • pomidory siekane

    2 puszki
  • wywar warzywny

    1 l
  • bazylia

  • oregano

  • sól

  • pieprz

  • chili

  • ciabatta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

a patelni rozgrzać oliwę (niezbyt mocno). Cebule obrać, posiekać dosyć grubo i zeszklić na oliwie. Do zeszklonej cebuli dodać pomidory i poddusić wszystko 3-4 min. Dodać przyprawy (sól, pieprz, chili, bazylie i oregano), wymieszać. Dodać wywar warzywny i szklankę wody. Gotować ok 10 min. Zupę podawać ze świeżą lub opieczoną w tosterze ciabattą (można też po opieczeniu przetrzeć każda kromkę ząbkiem czosnku).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Layna

17.10.2013 14:29
przepyszna:)

Justyna37

06.02.2012 12:34
pycha

dorota20w

05.01.2012 21:18
tak :)

ronald88

05.01.2012 14:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat