Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej z olejem z lnu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 25 dag
marchew 1 szt
olej lniany 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej z olejem z lnu

Kapustę kiszoną odsączamy z nadmiaru soku, przekładamy na deseczkę i kroimy nożem na krótkie kawałki. Kapustę przekładamy do salaterki. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodajemy oliwę z oliwek oraz olej lniany. Przyprawiamy do smaku cukrem. Wszystko mieszamy. Idealnie komponuje się do dań z rybą w roli głównej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 11.01.2012 17:14
dziękuję
ronald88 11.01.2012 16:24
suppcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak