Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 4
jajko 3
majonez 1/2 słoika
szczypiorek 1/4 pęczek
sałata 3-4 liście
sól
pieprz
musztarda 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane

Ogórki obieramy, kroimy wzdłuż na połowę. Wydrazamy srodki z ziarnami. Solimy, posypujemy pieprzem i odstawiamy na ok 15 minut.
Jajka gotujemy na twardo. Drobno kroimy.
Tuńczyk odcedzamy, rozgniatamy widelcem. Łaczymy z jajkami majonezem i posiekanym drobno szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem i musztarda.
Powstałą pastą napełnniamy wydrązone ogórki. Podajemy na liściach sałaty.

Smacznego:-)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.07.2013 14:05
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak