Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne uszka z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
olej 4 łyżki
pieczarki 1 kg
cebula 2 szt
sól
pieprz
olej
grzyby suszone 10 leśne

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne uszka z grzybami

Suszone grzyby namoczyć na noc. Następnego dnia obgotuj je, odcedź i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Cebule obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na oleju. Pieczarki umyj, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Dodaj też grzyby leśne i przyprawy. Duś farsz ok 20 min i odparuj - musi być gęsty i dobrze przyprawiony. Do miski przesiej mąkę, dodaj olej i trochę wody. Zacznij wyrabiać ciasto. Jeśli trzeba dolewaj wody lub dosypuj mąki. Ciasto musi być bardzo gęste i elastyczne. Ciasto rozwałkuj cienko na stolnicy. Szklanką wycinaj kółeczka. Każde kółeczko nadziewaj i zlepiaj w uszko. Uszka gotuj 10 min w osolonym wrzątku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorlil 09.01.2012 19:36
pycha
dorota20w 05.01.2012 12:23
ja tez bardzo lubię :)
Monika111 05.01.2012 12:13
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak