Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z porem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
jajko 2 szt
śmietana 12% 3 łyżka
musztarda 1 łyżka
por mały 1 szt
czosnek 1 ząbek
chrzan 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżka
olej do smażenia
mleko 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z porem

Do mięsa dodajemy: śmietanę, 1 jajko, pora pokrojonego w kosteczkę, czosnek przez praskę, musztardę, chrzan, oraz do smaku sól, pieprz i majeranek. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Drugie jajko roztrzepujemy z mlekiem. Formujemy kotlety, obtaczamy w mleku z jajkiem i bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 01.05.2012 09:24
bardzo ciekawe
Motorek 31.03.2012 10:57
extra
Natalia40 28.03.2012 16:46
extra
sunnymood 13.03.2012 12:09
fajne ;)
babcia
babcia 09.03.2012 10:08
ciekawie się zapowiada
Katarzyna/kate1980 15.02.2012 20:49
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak