Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne żeberka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 200 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna 0.5 łyzki
czosnek 12 ząbków
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 3
majeranek 2 łyżki
pieprz 1 łyżeczka
papryczka chili 1,5 łyzeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne żeberka

Żeberka dzielimy na mniejsze kawałki. Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy (prócz ziela i liście laurowego), następnie wlewamy odrobine magii i mieszamy wszystkie przyprawy. Obrany czosnek przeciskamy przez praske i dodajemy do reszty przypraw, mieszamy i wlewamy olej - wtedy tez dorzucamy liscie i ziele. tak przygotowaną marynate pozostawiamy na 2h aby sama przeszła smakiem. Zeberka układamy w naczyniu i zalewamy przygotowaną maryna ta na całą noc. mieso pieczemy w foliowym rękawie aby było soczyste przez 1,5h

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 02.03.2013 07:24
dobrze przyprawione
misia53 19.11.2012 16:24
Takie żeberka to muszę robić z podwójnej porcji , bardzo nam smakują.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak