Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z żurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 5 sztuk
cynamon do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z żurawiną

Jabłka kroimy na pól. Wycinamy gniazda nasienne i obieramy jabłka. W naczyniu do zapiekania układamy jabłka. Posypujemy szczyptą cynamonu. W każde wgłębienie wkładamy łyżkę dżemu lub żurawin. Zapiekamy 20 minut. Można też udekorować bita śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.10.2013 00:17
Prosto, a zdrowo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak