Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w curry

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
jogurt naturalny 200 ml
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w curry

Pierś kroimy w kostkę lub na dowolne kawałki, mieszamy z jogurtem połączonym z curry i wstawiamy na godzinę do lodówki. Po godzinie wrzucamy mięso na rozgrzany olej i podsmażamy aż będzie miękkie , następnie odlewamy trochę sosu mieszamy z mąką i dodajemy do mięsa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 18.05.2012 20:56
curry pasuje idealnie
cooleczka 15.04.2012 20:21
smaczna :)
RenataZ-et 16.03.2012 22:00
ale dobre :)
Łukasz15 02.03.2012 10:12
extra
Motorek 01.03.2012 09:38
smaczna
halina17 18.01.2012 14:55
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak