Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto francuskie z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt
cukier puder 4 łyżki
margaryna 1 kostka
galaretka cytrynowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto francuskie z kremem

ciasto pokroić w prostokąty i ponakuwać widelcem.posmarować roztrzepanym jajkiem, upiec w piekarniku do zarumienienia w tem. 200 stopni. Budyń ugotować na wodzie ( zamiast mleka użyć wody)i do gorącego wsypać suchą galarerkę, dobrze wymieszać , ostudzić. Utrzeć margarynę z cukrem pudrem dodawając po mału zimny budyń. Masę smarować na upieczone prostokąty i przykryć drugim kawałkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.12.2013 16:38
pyszne ciacho
berys18 08.12.2013 15:45
smakowicie wygląda
Malinka 28.05.2013 15:31
Zapominamy o kaloriach i wcinamy
Botwinka 17.11.2012 19:20
pyszne
kasienka23 01.06.2012 22:26
proste i smaczne
ben-ka 31.05.2012 08:31
lubie takie:)
joanna77 02.05.2012 15:15
lubimy
Norgiusz 08.04.2012 08:19
super
pacpaw 08.01.2012 19:43
fajnie urosły
misia53 08.01.2012 00:53
fajniutkie
alaaa 06.01.2012 21:05
szybko i smacznie
teresa18 06.01.2012 11:40
pyszne
Krystyna32 06.01.2012 10:22
smaczne
Roksana3 05.01.2012 20:44
Wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak