Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2
cebula 1
jajko 4
majonez 1 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 3 łyzki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka

Tuńczyka wyjmujemy z puszki, lekko odciskamy nadmiar zalewy. Cebule kroimy w kostke, wkladamy do rozdrabniacza i chwile miksuejmy. nastepni ugotowane na tawrdo jajka obieramy, lekko siekamy i również wkładamy do rozdrabniacza miksując razem z cebulka. Na samkoniec dodajemy odcedzonego z zalewy tuńczyka i mksujemy całość na jednolita \'papke\'. przekladamy tunczykowa masę do miseczki,dodajemy majonez i musztarde oraz pieprz i sól do smaku. Mieszamy i nakładamy na kanapki lub jako farsz do słonych babeczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak