Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola na rozgrzewkę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola 2 puszka
kiełbasa podwawelska 40-50 dag
boczek wędzony 20 dag
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbek
koncentrat pomidorowy 4 łyżka
mąka 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej do smażenia
rosół drobiowy 1 szklanka
fasola 2 puszka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola na rozgrzewkę

Kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę i boczek w kostkę , to wszystko oprószamy mąką i papryką i podsmażamy na oleju. Przekładamy do garnka , zalewamy rosołem, dodajemy koncentrat i gotujemy 10 minut. Dodajemy odsączone fasole, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, listek i pozostałe przyprawy. Gotujemy jeszcze około 10-15 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 10.10.2012 09:04
pycha
Margo1 07.08.2012 18:05
lubię fasolę
Betka 09.07.2012 07:28
rewelka;))
treonina 04.07.2012 18:52
fajna
Wafelek2601 21.06.2012 21:13
super
romanrafal
romanrafal 15.05.2012 06:12
smaczne
RenataZ-et 28.02.2012 21:23
super
halina17 21.01.2012 22:03
dobra fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak