Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w oleju z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 5-6 sztuk
papryka marynowana 1 słoik
olej 1 szkl
musztarda dijon 1/2 słoiczka
matijasy 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w oleju z dodatkami

Śledzie zalać wodą, aby wypłukać nadmiar soli, następnie pokroić na kawałki. Ogórki pokroić na plasterki, paprykę na niewielkie kwadraty. Cebulę pokroić w piórka i sparzyć gorącą wodą. Do pojemnika lub miseczki układać w lekkim bałaganie składniki, ale śledzie muszą być w miarę na wierzchu, ponieważ kawałki śledzi smarujemy niewielką ilością musztardy (każdy osobno) i powtarzamy tę czynność do wyczerpania składników. zalewamy 1/3 wysokości wodą po papryce marynowanej a resztę dopełniamy olejem, tak aby wszystkie składniki były lekko przykryte. pojemnik zamykamy i wkładamy na około 2 dni do lodówki aby się przegryzło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 11.01.2012 16:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak