Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mocca

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

espresso 0,3 filiżanki
mleko 0,7 filiżanki
czekolada w proszku 2 łyżki
bita śmietana
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Mocca

Gorące espresso przelać do filiżanki, dodać czekoladę i wymieszać (można też użyć normalnej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej). Całość zalać gorącym mlekiem. Udekorować bitą śmietaną i kakaem (zamiast kakao można użyć cynamonu).
Czekolada również może być albo mleczna, albo biała lub gorzka.
Do smaku można posłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Batonik-XXL 30.03.2012 12:55
pyszna
joanna77 30.03.2012 12:43
smaczne
Kas2 06.01.2012 10:03
mogłabyć pić codziennie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak