Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik Mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 l
ziemniaki 50 dkg
śmietana do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza jęczmienna 1/2 szkl.
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik Mamy

Przez 2-3 godziny namoczyć 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej wiejskiej.
Do przygotowanego wcześniej rosołu dodać namoczoną kaszę i gotować. Gdy kasza zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i też gotować do miękkości. Na koniec można dodać śmietanę, natkę pietruszki oraz kawałki mięsa z rosołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 11.07.2012 23:16
moja Mama też taki pyszny krupniczek robi (:
gusia1000 19.02.2012 18:30
Super zupa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak