Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowa PRAWDZIWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola biała 1 szkl.
ziemniaki 70 dkg
rosół 2 l
kiełbasa 3 szt
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
smalec 1 łyżka
mąka 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowa PRAWDZIWA

Szklankę suchej fasoli zagotować i odstawić do następnego dnia. Fasolę gotować do miękkości, dolewać wody i pilnować aby nie przypalić ! Do przygotowanego wcześniej rosołu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.ugotowana fasolę, pokrojoną w kostkę kiełbasę, majeranek i pieprz. Zupę gotować do miękkości ziemniaków, a na końcu dodać brązową zasmażkę.
ZASMAŻKA BRĄZOWA:mąka na gorącą patelnie, mieszać powoli, gdy będzie brązowieć dodać łyżkę smalcu i mieszać. dodać trochę zupy, wymieszać i dolać całość do zupy i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 11.07.2012 23:11
dawno jej nie robiłam,a teraz przyszła mi ochota na nią
gusia1000 19.02.2012 18:29
Lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak