Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śniadanie dylewskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
słonina 15 dkg
jaja 4 szt
mleko 4 łyżki
szczypiorek usiekany 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: śniadanie dylewskie

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, ostudzić i pokroić w talarki. Słoninę stopić na patelni aż skwarki się przyrumienią, dodać cebulę pokrojoną w kostkę, przyrumienić, ziemniaki i też przyrumienić. Popieprzyć i posolić. Mleko wymieszać z jajkami, posolić i popieprzyć. Wylać na patelnię, posypać szczypiorkiem, smażyć nie mieszając aż jajka się zetną. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata16 10.07.2012 21:18
to coś dla mojego (:
gusia1000 17.02.2012 13:03
Takie obiadowe śniadanie, ale co tam, grunt, że dobre i tanie, a jakie smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak